Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main

Linkuri utile


Telefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt: +4915736171123
La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Comerț bilateral

Relaţiile comerciale dintre Republica Moldova şi Republica Federală Germania în perioada ianuarie-septembrie 2017
(conform datelor Biroului Naţional de Statistică al Republicii Moldova)

Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Republica Federală Germania în perioada ianuarie-septembrie 2017 a înregistrat suma de 389,6 mil.USD. Comparativ cu perioada similară a anului 2016, comerţul exterior s-a majorat cu 21% sau cu 67,7 mil.USD. După valoarea volumului schimburilor comerciale înregistrate, Germania s-a situat pe locul 5 printre partenerii comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 7,7% în comerţul total al republicii.

Exportul de mărfuri a înregistrat suma de 109,7 mil.USD, majorându-se cu 20,6% sau cu 18,7 mil.USD față de aceeași perioadă a anului precedent. Germania a ocupat locul 4 în topul ţărilor în care Republica Moldova a efectuat operațiuni de export, cu o pondere de 6,6% în exportul total al Republicii Moldova.

Importul de mărfuri efectuat în Republica Moldova din Republica Federală Germania a însumat 279,8 mil.USD şi a înregistrat o creștere cu 21,2% sau cu 48,9 mil.USD în raport cu perioada similară a anului 2016. Germania s-a poziționat pe locul 5 în topul ţărilor din care Republica Moldova a efectuat operațiuni de import, cu o pondere de 8,1% în importul total al ţării.

Soldul balanţei comerciale înregistrat în perioada examinată a fost negativ pentru Republica Moldova şi a constituit -170,1 mil.USD.