Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main

PROGRAMARE on-line pentru servicii consulare

Linkuri utile

Privatization

Telefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt:
+49 15123491524

La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăți

Participarea Republicii Moldova la Ziua Internațională a Francofoniei la 20 martie 2019, orașul Frankfurt pe Main

La 20 martie curent, în incinta Primăriei orașului Frankfurt s-a desfășurat cea de-a doua ediție a evenimentului festiv consacrat Zilei Internaționale a Francofoniei. Consulatul General a participat de rând cu alte nouă misiuni diplomatice la reuniunea menționată, prezentând publicului afinitatea Republicii Moldova pentru limba franceză.

În acest sens, de rând cu reprezentanții Consulatului General, o implicare deosebită au avut-o și reprezentanții diasporei moldovenești din Frankfurt dna L.Marcu, L.Pădure, E.Enachi, L.Martîn, precum și dna M.Luțev, care, fiind în trecut profesor de limbă franceză, a relatat cu lux de amănunte apartenența țării noastre la spațiul francofon. Menționăm că evenimentul în cauză a adunat peste 300 de vizitatori din diverse domenii: politicieni, oameni de cultură și știință, reprezentanți ai mediului de afaceri, jurnaliști etc.

În același timp, invitații germani și străini au fost atrași de standul Moldovei și datorită bucatelor tradiționale moldovenești, vinurilor companiilor „Timbrus”, „Asconi”, „Chateau Vartely”, fiindu-le prezentate cu această ocazie rutele și destinațiile turistice moldovenești. Aducem mulțumiri pe această cale tuturor participanților, în mod deosebit dlui E.Friesen, Consul Onorific al Republicii Moldova la Stuttgart, pentru suportul semnificativ acordat și buna cooperare între instituții.