Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main

PROGRAMARE on-line pentru servicii consulare

Linkuri utile

Privatization

Telefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt:
+49 15123491524

La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăți

Vizita delegației din orașul Frankfurt pe Main la Chișinău

În perioada 26-29 noiembrie curent, dl. Ming Yang, Președinte al Uniunii Întreprinderilor Chineze Mijlocii din Germania, Fondator al Centrului German-European al IMM-lor din China și dl. Jumas Medoff, Delegat în Consiliul Municipal al orașului Frankfurt pe Main, au efectuat, la invitația Consulatului General, o vizită de informare în Republica Moldova și de participare la cel mai important eveniment economic din țară „Moldova Business Week”. Dl. Anatol Stratulat, Consul General, a însoțit delegația pe tot parcursul vizitei.

Invitații germani au participat la deschiderea Forumului economic și la mai multe panele de discuții, unde au avut posibilitatea să se familiarizeze cu condițiile favorabile de afaceri din Republica Moldova, oportunitățile investiționale, produsele cu potențial de export pe piețele germană și chineză, precum și cu atracțiile turistice oferite de țara noastră.

În vederea identificării posibilităților concrete de cooperare, au fost desfășurate un șir de întrevederi importante cu oficiali moldoveni: dl. Iurie Leancă, Viceprim-ministru pentru Integrare Europeană, dl. Tudor Ulianovschi, Ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, dl. Chiril Gaburici, Ministru al Economiei și Infrastructurii, dl. Mihail Căpățână, Secretar General de Stat al MAEIE, dl. Vitalie Iurcu, Secretar de Stat al MEI, dna. Rodica Verbeniuc, Director General al Agenției de Investiții, dl. Sergiu Harea, Președinte al CCI a RM.

Ulterior vizitei întreprinse, vor fi examinate detaliat mecanismele de colaborare cu companiile și asociațiile dlui M.Yang în Germania și în China, dar și de realizare în anul 2019 a anumitor proiecte economice cu Primăria orașului Frankfurt pe Main.