Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main

PROGRAMARE on-line pentru servicii consulare

Linkuri utile

Privatization

Telefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt:
+49 15123491524

La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăți

Participarea Republicii Moldova la Expoziția internațională „Electronica 2018” și deplasarea de serviciu a Consulului General în orașul München

În perioada 13-16 noiembrie 2018, o delegație a Republicii Moldova a participat cu stand de țară la una din cele mai importante expoziții internaționale în domeniul electronic „Electronica 2018”, în orașul München, Germania. Această platformă reunește o dată la doi ani peste 3000 expozanți din circa 50 state ale lumii, precum și vizitatori în număr de 73 mii persoane.

Domeniul electronic din Republica Moldova oferă oportunități atractive investitorilor străini pentru dezvoltarea afacerilor, optimizarea costurilor și obținerea producției de calitate în termeni restrânși. Dat fiind faptul că sectorul dat este strâns legat de domeniul ITC, automotive, cercetării, standul Republicii Moldova a fost vizitat de un număr semnificativ de specialiști. Pe parcursul a trei zile, în sălile de conferințe au fost desfășurate prezentări PP detaliate despre țara noastră, organizate întrevederi cu managementul de top al companiilor transnaționale.

Consulul General A.Stratulat a luat parte la expoziția în cauză și la evenimentele conexe, fiind prezent inclusiv la negocierile cu reprezentanții companiei „Lear Corporation”, în vederea negocierii deschiderii unei noi fabrici în Moldova.

De asemenea, pe parcursul deplasării de serviciu la München, Consulul General a avut o întrevedere cu conducerea Institutului Chirurgical Privat, unde au fost abordate subiectele privind stabilirea cooperării cu clinicile din Republica Moldova, în particular organizarea training-urilor și cursurilor de perfecționare pentru medicii moldoveni, transmiterea tehnicii și echipamentelor necesare clinicilor din Moldova ce au necesitate, precum și planificarea unei vizite de studiu la Chișinău și raioanele țării.