Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main

PROGRAMARE on-line pentru servicii consulare

Linkuri utile

Privatization

Telefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt:
+49 15123491524

La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăți

Vizita reprezentatului Agenției germane „Hessen Trade and Invest” în perioada 14-16 noiembrie 2018 în Republica Moldova

În rezultatul întrevederii din septembrie 2018 cu conducerea Agenției „Hessen Trade and Invest”, la 14-16 noiembrie curent, la Chișinău, în vizită de lucru s-a deplasat dl. Dr. Khaled Snouber, Director al Departamentului Cooperare Internațională al Agenției menționate. Scopul de bază al vizitei a constituit participarea invitatului german la Forumul economic „Automotive Cluster Days”, organizat de către Zona Economică Liberă Bălți (ZEL), precum și desfășurarea unui șir de întrevederi cu oficiali moldoveni. Consulatul General a organizat vizita în cauză și a participat la întrevederile vizate.

În acest context informăm că au fost purtate discuții cu dl. Chiril Gaburici, Ministru al Economiei și Infrastructurii, cu dna Iuliana Drăgălin, Secretar de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, cu dna Rodica Verbeniuc, Director General al Agenției pentru Investiții, cu dl. Sergiu Harea, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, cu dl. Marin Ciobanu, Director al ZEL Bălți.

În cadrul tuturor întrevederilor, oficialul german a fost informat despre principalele proiecte și oportunități investiționale ale Republicii Moldova, fiind apreciate eforturile depuse de partea moldavă în intensificarea cooperării internaționale, în particular cu asociațiile și companiile germane. De asemenea au fost discutate detaliat planurile de organizare în anul 2019 a unor business forumuri în orașele Wiesbaden și Frankfurt pe Main, cu participarea mediului de afaceri din diverse ramuri economice ale ambelor state.