Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main

PROGRAMARE on-line pentru servicii consulare

Linkuri utile

Privatization

Telefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt:
+49 15123491524

La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăți

Vizita de lucru a Inspectoratului General pentru Situații Excepționale al Republicii Moldova în Republica Federală Germania

Începând cu 23 octombrie curent, o delegație a Inspectoratului General pentru Situații Excepționale al Republicii Moldova (IGSE), condusă de dl. V.Grabovski, Șef al Direcției Situații Excepționale al mun.Chișinău, se află într-o vizită de lucru în Germania. Vizita menționată include un program vast de acțiuni în câteva orașe germane, dar și deplasări în alte state ale Uniunii Europene.

Cooperarea moldo-germană pe filiera instituțiilor de salvatori, servicii pompieri a fost reprezentată până în prezent în mare parte de colaborarea fructuoasă dintre orașele înfrățite Călărași din Moldova și Bühl din Germania. Totuși, urmare unirii eforturilor IGSE și a Consulatului General s-a reușit stabilirea contactelor cu Serviciul de Pompieri și Salvatori din or.Mannheim, negocierea cu partea germană a unui Memorandum de colaborare și efectuarea vizitei de lucru la 30 octombrie curent a delegației din Moldova la Mannheim.

În cadrul vizitei date, partea moldavă a avut posibilitatea să se familiarizeze cu unul din cele mai noi și performante posturi de salvatori și pompieri din Germania, să efectueze un schimb important de experiență în ceea ce privește metodele de intervenție în cazuri excepționale terestre, subacvatice, de incendii, să testeze echipamente și tehnică de profil modernă.

Urmare întrevederilor cu dl. K.Gremm, Conducătorul Serviciului de Pompieri și Salvatori al or.Mannheim, cu dl. T.Hornung, Deputat în Consiliul Municipal Mannheim, cu dl. D.Linse, Director al Departamentului Cooperare Internațională al Primăriei or.Mannheim, s-a convenit organizarea vizitei în anul 2019 a unei delegații mixte a instituțiilor germane la Chișinău, în vederea dezvoltării cooperării moldo-germane pe diverse filiere.

La 1 noiembrie curent, reprezentanții IGSE au efectuat o vizită la Consulatul General, unde au fost examinate rezultatele preliminare ale întrevederilor din Mannheim și Bühl, planurile de extindere a cooperării cu instituțiile din alte landuri, inclusiv or.Frankfurt. În aceeași zi, delegația moldavă a avut ocazia să salute și să efectueze un schimb de opinii cu Primarul or.Frankfurt P.Feldmann, fiind solicitat suportul acestuia în dezvoltarea colaborării între instituțiile de profil ale ambelor părți.

N.B.: Chișinău și Mannheim sunt orașe înfrățite începând cu 2 noiembrie 1989.