Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main

PROGRAMARE on-line pentru servicii consulare

Linkuri utile

Privatization

Telefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt:
+49 15123491524

La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăți

Participarea Republicii Moldova la Târgul Internațional din domeniul automotive - „Internationale Zuliefererbörse (IZB)”

La 16-18 octombrie curent, în orașul Wolfsburg, Germania, s-a desfășurat unul dintre cele mai importante evenimente b2b din sectorul automotive – „Internationale Zuliefererbörse (IZB)”. Acest târg internațional de furnizori a reunit 820 de expozanți din 34 de state ale lumii, mulți dintre aceștia reprezentând giganți mondiali precum Bosch, Dräxlmeier, Continental, Leoni, Fujikura, Coroplast etc, iar o parte din ei activează deja cu succes în Republica Moldova prin intermediul fabricilor construite.

Cu scopul stabilirii contactelor de afaceri și atragerii investitorilor străini în economia Republicii Moldova, țara noastră a participat pentru a doua oară consecutiv cu stand național la „IZB”, unde au fost prezentate mostre de cablaje și accesorii auto fabricate în Moldova, în particular la întreprinderile Introscop, Kab-lem Group pentru mărci renumite ca Mercedes, Volvo, BMW, Volkswagen ș.a. Totodată au fost oferite detalii privind oportunitățile investiționale, facilitățile fiscale, vamale, condițiile avantajoase pentru arenda terenurilor/imobilelor, prezența specialiștilor din diverse domenii, aspecte ce pot contribui esențial la optimizarea costurilor de producere a companiilor transnaționale.

Participarea Republicii Moldova cu stand de țară la expoziția în cauză a fost asigurată de către Agenția pentru Investiții din Moldova, Societatea Germană pentru Cooperare Internațională „GIZ”. Din partea Consulatului General, la eveniment a luat parte Consilierul economic.

La finalul evenimentului a fost organizată o degustație de vinuri moldovenești Purcari, la care au participat manageri de top din cadrul companiilor sus menționate, aceștia fiind impresionați de calitatea vinurilor, precum și de Moldova ca destinație turistică.