Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main

PROGRAMARE on-line pentru servicii consulare

Linkuri utile

Privatization

Telefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt:
+49 15123491524

La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăți

Comunicat de presă

În perioada 13-19 septembrie 2018, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Sergiu Harea se află într-o vizită de lucru în Republica Federală Germania.

În contextul dat, la 13 septembrie curent, cu suportul Consulatului General au fost organizate două întrevederi importante, una la Frankfurt pe Main cu domnii Dr. Jürgen Ratzinger, Directorul Departamentului cooperare internațională al Camerei de Comerț și Industrie a orașului Frankfurt pe Main și Paul Schmitz, expert din cadrul aceluiași Departament, cea de-a doua - în orașul Wiesbaden cu dl. Dr. Rainer Waldschmidt, Conducătorul Agenției „Hessen Trade & Invest GmbH”. La ambele discuții, din partea Consulatului General a participat Consilierul economic A.Vlasenco.

Discuția din or. Frankfurt pe Main s-a axat pe intenția de intensificare a cooperării dintre ambele instituții, în particular a fost abordat proiectul de promovare a companiilor și produselor moldovenești „Moldova prezintă” în capitala financiară a Germaniei în anul 2019. Interlocutorii germani s-au arătat deschiși față de un asemenea proiect, care în viitorul apropiat va fi examinat în detalii și coordonat cu alte instituții de resort germane.

O altă platformă de cooperare între instituțiile menționate constituie „Rețeaua de Întreprinderi Europene” a Comisiei Europene (EEN - Enterprise Europe Network), pe baza căreia pot fi realizate diverse proiecte de afaceri și de colaborare, inclusiv cu atragerea suportului financiar din partea instituției UE.

Pe de altă parte, întrevederea din orașul Wiesbaden a constituit primul pas în stabilirea contactelor și identificarea posibilităților de cooperare cu Agenția „Hessen Trade & Invest GmbH”, responsabilă de promovarea economică a land-ului Hessa (Hessen). Dl. Dr. Waldschmidt, fiind prin cumul și Purtător de cuvânt al tuturor Organizațiilor de Dezvoltare Economică din cele 16 land-uri ale Germaniei (AG WFB), și-a arătat disponibilitatea de a iniția o colaborare cu partea moldavă, fiind stabilită sarcina de identificare a acelor proiecte, ce prezintă interes pentru ambele state.

Zilele viitoare, Președintele CCI a RM va realiza un alt șir de întrevederi, cu scopul dezvoltării contactelor de colaborare moldo-germană.