Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main

PROGRAMARE on-line pentru servicii consulare

Linkuri utile

Privatization

Telefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt:
+49 15123491524

La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăți

Participarea Republicii Moldova cu stand de țară la Festivalul Țărilor Dunărene din or.Ulm/Neu-Ulm, Germania

În cadrul Festivalului Țărilor Dunărene din perioada 6-15 iulie 2018, la Ulm/Neu-Ulm, Germania, Republica Moldova a participat pentru prima dată cu un stand de țară, fiind una din cele zece țări participante la eveniment. Evenimentul a inclus mai multe tematici, printre care promovarea turismului și industriei vinicole, prezentarea și comercializarea obiectelor de meșteșug, promovarea culturii naționale și organizarea unei tabere pentru elevii din țările dunărene. În decursul întregii perioade, festivalul a fost vizitat de peste 300 mii de persoane.

Delegația Republicii Moldova a fost una deosebită și numeroasă, aceasta asigurând prezența țării la majoritatea secțiunilor evenimentului. Astfel, la festival au participat Directorul Executiv al Asociației Naționale pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM), reprezentanții companiilor „Winetours Moldova”, „Asconi”, „Cricova”, meșterii populari Maxim Alexeev și Natalia Golobciuc din cadrul Uniunii Meșterilor Populari din Moldova, formația de muzică acustică „Cuibul”, precum și profesori, și elevi de la liceul român-german „Mihail Kogălniceanu” din orașul Chișinău.

În cadrul evenimentelor de promovare au fost prezentate și efectuate degustații la peste 15 tipuri de vinuri, puse la dispoziție de către companiile sus menționate și de către companiile vinicole „Chateau Vartely”, „Mimi”, „Fautor”, „Bostavan”. Vizitatorii standului au rămas profund impresionați de calitățile deosebite ale vinurilor moldovenești, recunoscând că până în prezent nu erau familiarizați cu acestea. Totodată, suplimentar contactelor b2c, au fost organizate și întrevederi b2b, cu distribuitori și restaurante din orașele Ulm și Neu-Ulm, precum și cu companii turistice regionale, în vederea stabilirii relațiilor de cooperare. Publicul german s-a arătat interesat și de rutele turistice din Republica Moldova, în particular de cele vinicole, rurale și religioase.

Participarea Republicii Moldova la Festivalul Țărilor Dunărene a fost organizată de către Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main, cu suportul activ al Consulatului Onorific al Republicii Moldova la Stuttgart. Totodată, aducem mulțumiri pentru suportul tehnic și materialele informaționale puse la dispoziție de către Oficiul Național al Viei și Vinului din Moldova, precum și tuturor participanților la eveniment.