Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main

PROGRAMARE on-line pentru servicii consulare

Linkuri utile

Privatization

Telefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt:
+49 15123491524

La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăți

Participarea Consulului General la reuniunea nemților basarabeni din orașul Ludwigsburg

La 24 iunie 2018, Consulul General A.Stratulat a avut o deplasare de serviciu în orașul Ludwigsburg, unde a participat la cea de-a 43-a reuniune a nemților basarabeni, eveniment ce s-a desfășurat sub forma unui forum de amploare, cu peste 300 de participanți, inclusiv din România și Ucraina.

La debutul evenimentului, Consulul General a transmis un cuvânt de salut din numele propriu și al Ambasadorului Republicii Moldova la Berlin Oleg Serebrian, și a dat o apreciere înaltă reuniunii vizate, precum și activității dinamice a Asociației Nemților Basarabeni din Germania, realizate pe parcursul unei perioade semnificative de timp.

De asemenea, mesaje de salut și susținere au fost transmise de către Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Interne, Digitalizării și Migrației al land-ului Baden-Württemberg Thomas Strobl, Primarul orașului Stuttgart Fritz Kuhn, Primarul orașului Ludwigsburg Werner Spec, Consulul General al Ucrainei la München Yuriy Yarmilko ș.a.

Participanții la Forum au discutat în detalii situația politică, social-economică, educațională și culturală din așa numita „patrie veche de la Marea Neagră”, au examinat posibilitățile de acordare a suportului pentru dezvoltarea infrastructurii satelor rămase, reconstruirea edificiilor și centrelor culturale, școlilor și bisericilor. În acest context au fost organizate mai multe panele de discuții, iar o delegație a satului Alexanderfeld din raionul Cahul al Republicii Moldova a prezentat situația actuală a localității, problemele cu care se confruntă, măsurile deja realizate cu suportul părții germane.

Important de reiterat că multe acțiuni au fost deja întreprinse pentru satele, comunele unde au locuit cândva nemții basarabeni (s.Marienfeld raionul Cimișlia, s.Ciobanovca raionul Anenii Noi, s.Albota de Sus raionul Taraclia ș.a.), iar în fiecare an sunt organizate numeroase vizite, călătorii din Germania în Republica Moldova, România și Ucraina pentru a revedea locurile natale de altă dată.