Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main

PROGRAMARE on-line pentru servicii consulare

Linkuri utile

Privatization

Telefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt:
+49 15123491524

La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăți

Întrevederea Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene Tudor Ulianovschi cu reprezentanții diasporei moldovenești din or. Frankfurt pe Main

La 10 iunie 2018, la sediul Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main a avut loc întâlnirea Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene Tudor Ulianovschi cu reprezentanții diasporei moldovenești din landul Hessa (Hessen) a Republicii Federale Germania.

În cadrul discuției, participanții au efectuat un schimb de opinii referitoare la situația social-economică și politică din Republica Moldova, procesul de desfășurare a reformelor instituționale, dezvoltarea cooperării moldo-germane pe diverse domenii: comercial-economic, investițional, științific, cultural etc.

Totodată, Ministrul T.Ulianovschi a apreciat înalt succesele obținute de conaționalii moldoveni angajați în companii germane și transnaționale cu renume din sferele financiar-bancară, ITC, inginerească, construcții (Deutsche Bank, Price Waterhouse Cooper Germany, KPMG Deutschland, Deutsche Bahn, Braun GmbH ș.a.), precum și de cei care au reușit dezvoltarea unor afaceri proprii pe teritoriul Germaniei. În context a fost menționată importanța de a acorda suportul necesar diasporei moldovenești în acțiunile de promovare a imaginii țării noastre în statul de reședință și a conjuga eforturile pentru obținerea rezultatelor favorabile scontate.

De asemenea, membrii diasporei au fost informați despre „Zilele Diasporei” din Republica Moldova, care în acest an se vor desfășura în perioada 17-19 august, la Chișinău, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, fiind încurajați să ia parte la acest eveniment important dedicat fortificării comunicării dintre Guvern și diasporă, mobilizarea asociațiilor diasporei, consolidarea capacităților acesteia și edificarea unor punți de legătură cu cetățenii țării aflați în străinătate.

La final au fost totalizate propunerile de intensificare a cooperării diasporei cu instituțiile publice din Republica Moldova, în particular cu Consulatul General și Biroul comercial-economic din orașul Frankfurt pe Main, care vor fi examinate detaliat și demarate în viitorul apropiat posibil.