Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main

Alegeri parlamentare și referendum consultativ din
24 februarie 2019

PROGRAMARE on-line pentru servicii consulare

Linkuri utile


Privatization

Telefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt:
+49 15123491524

La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăți

Întrevederea reprezentanților Consulatului General cu Vicepreședintele Alianței Europene pentru Israel și al Societății Germano-Israeliene

La 14 mai curent, în incinta Consulatului General la Frankfurt pe Main a avut loc întrevederea Consulului General și Consilierului economic cu dna Claudia Korenke, Vicepreședinte al Alianței Europene pentru Israel (25 state membre), Vicepreședinte al Societății Germano-Israeliene, ce activează sub auspiciul Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei.

La debutul întrevederii, reprezentanții Consulatului General au trecut în revistă principalele domenii de cooperare moldo-germană, sarcinile de promovare a imaginii Republicii Moldova pe teritoriul Republicii Federale Germania, în particular în domeniile economic, turistic și cultural. La rândul său, dna Korenke a relatat despre structura, modul de funcționare a Societăților pe care le reprezintă, inițiativele și acțiunile la nivel internațional ale acestora, fiind lansate propunerile de stabilire a cooperării cu partea moldavă.

În acest context a fost examinată realizarea a două proiecte ce țin de Republica Moldova, în particular efectuarea unei vizite de informare în perioada august-septembrie curent la Chișinău a reprezentanților Societăților menționate, oficialilor și oamenilor de afaceri germani de origine evreiască, reprezentanților companiilor de turism germane, mediului științific și cultural. În cadrul vizitei urmează a fi desfășurate întrevederi cu oficiali din instituții de stat moldovenești, cu reprezentanți ai companiilor din domeniul turismului receptor, ai Comunității Evreiești din Republica Moldova, precum și vizite la diverse companii vinicole și de producere.

Al doilea proiect constituie realizarea unui eveniment tematic în orașul Frankfurt pe Main, cu scopul promovării Republicii Moldova, prezentării stadiului actual al cooperării moldo-germane, moldo-israeliene, istoriei comunității evreiești din țara noastră. Cu acest prilej urmează a fi promovate și produsele autohtone, prin efectuarea degustațiilor și invitarea presei de specialitate, mediului de afaceri cointeresat.