Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main

Alegeri parlamentare și referendum consultativ din
24 februarie 2019

PROGRAMARE on-line pentru servicii consulare

Linkuri utile


Privatization

Telefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt:
+49 15123491524

La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăți

Întrevederea Consilierului economic cu reprezentanta societății „Frankfurter Buchmesse GmbH”

La 3 mai 2018, la inițiativa Consulatului General a avut loc întrevederea Consilierului economic A.Vlasenco cu reprezentanta societății germane „Frankfurter Buchmesse GmbH” dna Vladka Kupska, responsabilă de colaborarea cu statele Europei de Sud-Est.

Scopul întrevederii a constituit examinarea posibilității participării Republicii Moldova cu stand de țară la cea mai mare expoziție de carte la nivel mondial, ce se va desfășura în perioada 10-14 octombrie curent, la Frankfurt pe Main.

Evenimentul dat prezintă un interes deosebit pentru editurile, tipografiile, societățile active în sfera științifică, culturală și digitală din întreaga lume, acesta oferind platforme favorabile pentru promovarea subiecților vizați în rândurile celor 286 mii vizitatori din peste 135 state ale lumii. Din numărul total al vizitatorilor, circa 170 mii persoane constituie reprezentanți ai mediului de afaceri din sectorul dat, care urmează a fi abordați pentru stabilirea relațiilor de cooperare.

Dincolo de aspectele culturale și economice, expoziția oferă posibilitatea de promovare a contactelor politice la nivel înalt, în acest sens menționăm participarea la edițiile anterioare a Cancelarului Republicii Federale Germania, Președintelui Republicii Franceze, prim-miniștrilor, miniștrilor diferitor state.