Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main

Alegeri parlamentare și referendum consultativ din
24 februarie 2019

PROGRAMARE on-line pentru servicii consulare

Linkuri utile


Privatization

Telefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt:
+49 15123491524

La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăți

Prezentarea Republicii Moldova în cadrul Reuniunii anuale a Reprezentanțelor municipale din orașul Frankfurt pe Main

La 21 aprilie 2018, în incinta Primăriei orașului Frankfurt pe Main a avut loc Reuniunea anuală a Reprezentanței Municipale a Străinilor din orașul Frankfurt pe Main, asociațiilor și organizațiilor municipale.

Datorită cooperării active a Consulatului General cu reprezentanții Primăriei orașului Frankfurt pe Main, Republica Moldova a fost unicul stat străin invitat cu un stand, în cadrul căruia să prezinte informația de țară, aspectele pozitive legate de integrarea cetățenilor moldoveni în regiunea Hessen, oportunitățile economice și de afaceri în Moldova și nu în ultimul rând producția vinicolă, și rutele turistice moldovenești.

Dintre invitații speciali ai evenimentului menționăm dl. Mike Josef, Conducătorul Departamentului Construcții al orașului Frankfurt pe Main și Președinte al partidului „SPD Frankfurt”, dl. Jumas Medoff, Președintele Reprezentanței Municipale a Străinilor din orașul Frankfurt am Main.

În contextul dat, Consulul General A.Stratulat, în comun cu reprezentanții Consulatului General au expus materialele informaționale elaborate de Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO), au efectuat o degustație de vinuri, puse la dispoziția Consulatului de către compania „Et Cetera”, precum și au prezentat materialele promoționale ale altor producători de vinuri ca „Chatteau Vartely”, „Purcari”, „Bostavan”, „Călărași”, ale Oficiului Național al Viei și Vinului.

Vizitatorii standului au apreciat înalt calitatea vinului moldovenesc expus, s-au interesat detaliat privind modalitățile de procurare a acestuia, posibilitățile de a vizita țara noastră, în special în contextul desemnării Republicii Moldova drept Capitala mondială a turismului vinicol în anul 2018, sub egida ONU.