Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main

PROGRAMARE on-line

Linkuri utile


Privatization

Telefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt: +4915736171123
La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăți

Întrevederea Consulului general A.Stratulat cu Primarul orașului Frankfurt pe Main P.Feldmann

La 1 martie 2018, Consulul general A.Stratulat a avut o întrevedere cu Primarul orașului Frankfurt pe Main P.Feldmann. Întrevederea a avut loc la sediul Primăriei orașului, la inițiativa Consulului general.

Oficialii au abordat un șir de subiecte importante ce țin de colaborarea între instituțiile reprezentate, precum și de posibilitățile de dezvoltare per ansamblu a relațiilor dintre Republica Moldova și orașul Frankfurt. Este important de menționat că, P.Feldmann și-a exprimat deschiderea pentru intensificarea cooperării cu țara noastră pe toate domeniile ce prezintă interes, inclusiv comercial-economic, cultural și consular. În acest context a fost subliniat faptul că, în Frankfurt s-au stabilit un număr semnificativ de cetățeni ai Republicii Moldova, care s-au afirmat ca buni specialiști în munca pe care o prestează zi de zi, studenți cu reușite deosebite, și locuitori pașnici, integrați în societatea germană.

La rândul său, A.Stratulat a apreciat înalt suportul oferit de autoritățile orașului Frankfurt cetățenilor Republicii Moldova aflați temporar sau permanent în regiunea menționată, aducând pe această cale mulțumiri instituțiilor subordonate Primăriei. De asemenea, demnitarul german a fost informat despre situația actuală social-economică și politică din Moldova, derularea procesului de reforme instituționale și sectoriale, precum și acordarea unei atenții deosebite dezvoltării relațiilor bilaterale moldo-germane, atât la nivel federal, cât și regional.

Oficialii au decis continuarea dialogului început și depunerii eforturilor în vederea obținerii rezultatelor reciproc avantajoase pentru ambele părți.