Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main

PROGRAMARE on-line

Linkuri utile


Privatization

Telefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt: +4915736171123
La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăți

Participarea companiilor moldovenești în perioada 14-17 februarie 2018 la expoziția internațională „BIOFACH” din orașul Nürnberg

În perioada 14-17 februarie 2018, opt companii din RM participă cu un stand național comun la una din cele mai importante expoziții internaționale în domeniul produselor organice „Biofach 2018” în or. Nürnberg, Germania. Consulatul General al RM la Frankfurt pe Main a fost reprezentat la eveniment de către Consulul General A.Stratulat și Consilierul economic A.Vlasenco.

În cadrul expoziției, care se desfășoară anual și este vizitată de peste 50 mii vizitatori, inclusiv de potențiali parteneri de afaceri germani, companiile moldovenești au prezentat un șir vast de produse certificate bio (ecologice) cultivate pe teritoriul RM, printre care grâu, porumb, orz, fructe uscate, miez de nucă, semințe de floarea soarelui, de muștar, mazăre, producție vinicolă, sucuri naturale, ceaiuri ș.a. Produsele expuse au trezit un interes deosebit în rândul vizitatorilor standului, fiind stabilite o serie de contacte primare de afaceri.

Totodată este important de menționat că, piața produselor organice din Germania posedă un potențial semnificativ, care poate fi valorificat de către producătorii din RM, fermierii moldoveni fiind încurajați să dezvolte asemenea tipuri de produceri.

Participarea companiilor autohtone la expoziția în cauză a fost posibilă datorită suportului tehnic și financiar al MIEPO, proiectului ONG „People in Need”, precum și Asociației MOVCA. Pentru cei interesați, standul RM poate fi vizitat în sala 4A, nr.540, a complexului expozițional „Messe Nürnberg” (www.biofach.de).