Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main

Alegeri parlamentare și referendum consultativ din
24 februarie 2019

PROGRAMARE on-line pentru servicii consulare

Linkuri utile


Privatization

Telefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt:
+49 15123491524

La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăți

Vizita de lucru la Berlin în perioada 7-9 februarie 2018

În perioada 7-9 februarie 2018, Consilierul Biroului comercial-economic al Consulatului General al RM la Frankfurt pe Main A.Vlasenco a efectuat o vizită de lucru la Berlin, unde a participat în comun cu oamenii de afaceri, membri ai Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct”, la expoziția internațională „Fruit Logistica 2018”.

În cadrul expoziției, delegația moldavă a avut un șir de întrevederi importante cu rețele de distribuție angro și cu amănuntul din câteva state ale lumii, printre care Germania, Polonia, Spania, Lituania, Belgia, Federația Rusă. Pe parcursul discuțiilor, producătorii de fructe din RM au luat cunoștință cu cerințele specifice stabilite de fiecare distribuitor străin pentru importul fructelor, în particular cu necesitatea prezentării certificatelor de calitate și siguranță alimentară Global GAP, volumele și termenii de livrare, gama și sorturile de produse preferate, tipurile de ambalaje etc.

Totodată, la 9 februarie curent exportatorii moldoveni au vizitat cea mai mare piață angro de fructe din Berlin, unde s-a examinat modul de activitate al distribuitorilor prezenți, au fost purtate negocieri și stabilite contacte de afaceri, în vederea promovării și realizării livrărilor de fructe moldovenești pe piața menționată.

În perioada imediat următoare, importatorii din Germania și celelalte state vor recepționa oferta de produse din partea producătorilor autohtoni, atât pentru sezonul din anul curent, cât și pentru cel din anul 2019.