Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main

Alegeri parlamentare și referendum consultativ din
24 februarie 2019

PROGRAMARE on-line pentru servicii consulare

Linkuri utile


Privatization

Telefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt:
+49 15123491524

La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăți

Vizita de lucru în perioada 18-20 ianuarie 2018 la Berlin

În perioada 18-20 ianuarie 2018, Consilierul Biroului comercial-economic al Consulatului General al RM la Frankfurt pe Main Alexandru Vlasenco a întreprins o vizită de lucru la Berlin, unde a participat la un șir de evenimente economice.

La 18 ianuarie a avut loc ceremonia de deschidere a Expoziției internaționale în domeniul industriei agroalimentare „Săptămâna verde” („Internationale Grüne Woche”), la care au participat Comisarul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Phil Hogan, Ministrul Federal pentru Alimentație și Agricultură al RFG Christian Schmidt, oficiali de rang înalt din 69 state, delegația RM fiind reprezentată de Secretarul General al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului Iurie Ușurelu, Șeful Direcției supraveghere sanitar-veterinară a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor Vitalie Carauș, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al RM în RFG Oleg Serebrian, Secretarul III al Ambasadei Roman Macovenco.

În cadrul „Săptămânii verzi” a avut loc Forumul Global pentru Alimentație și Agricultură, precum și cea de-a 10-a Conferință a Miniștrilor Agriculturii, unde au fost abordate subiectele legate de domeniul zootehnic, dezvoltarea condițiilor și perfecționarea unităților de producere, implementarea tehnicilor de „Smart- și Digital Farming”. Totodată, poziția RM a fost expusă în cadrul sesiunii „Resurse, schimbări climatice și mediu” de către Secretarul General, fiind evidențiate situația actuală și acțiunile de soluționare a problemelor existente.

În cadrul vizitei menționate, delegația RM a efectuat un schimb activ de informații și experiență cu companiile ce au expus propria producție la acest eveniment, a realizat schimbul de contacte, a diseminat informația privind oportunitățile investiționale în RM, precum și materia primă de calitate autohtonă, ce poate fi utilizată în procesul de producere a companiilor germane. Agenții economici germani care și-au manifestat interesul pentru produsele din RM vor fi contactați suplimentar, pentru furnizarea informațiilor detaliate referitoare la volumele, calitatea producției, condițiile de livrare și prețurile acesteia.