Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main

Alegeri parlamentare și referendum consultativ din
24 februarie 2019

PROGRAMARE on-line pentru servicii consulare

Linkuri utile


Privatization

Telefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt:
+49 15123491524

La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăți

Vizita de lucru în perioada 16-17 ianuarie 2018, la Stuttgart, Baden-Württemberg

În perioada 16-17 ianuarie 2018, Consulul General al RM la Frankfurt pe Main Anatol Stratulat și Consilierul în domeniul comercial-economic Alexandru Vlasenco au efectuat o vizită de lucru la Stuttgart, statul federal Baden-Württemberg. Vizita a inclus un șir important de acțiuni, atât cu caracter economic, protocolar, cât și consular.

Obiectivele principale ale deplasării au constat în desfășurarea întrevederilor cu:

- dna B.Berg, reprezentantul Ministerului Economiei, Muncii și Construcțiilor al Land-lui Baden-Württemberg. În cadrul întrevederii au fost abordate subiectele ce țin de dezvoltarea cooperării dintre RM și RFG, în particular cu Land-ul Baden-Württemberg. În acest context, dna Berg a salutat deschiderea Biroului comercial-economic al RM la Frankfurt pe Main, menționând că sarcinile acestuia sunt importante, iar în condițiile unei concurențe acerbe va acorda suportul necesar în limita competențelor stabilite. De asemenea a fost abordat subiectul organizării pe parcursul anului curent a unor misiuni ale oamenilor de afaceri din Land-ul respectiv în RM și din RM în Baden-Württemberg.

- dl. J.Neto și dna B.Effenberger, reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie ai Land-lui Baden-Württemberg. La întrevederea menționată a participat și Consulul Onorific al RM la Stuttgart Eugen Friesen. Partea germană a fost informată despre condițiile atractive oferite investitorilor străini în RM, despre principalele produse moldovenești destinate exportului pe piața germană, precum și despre dezvoltarea turismului, fiind menționat faptul că, orașul Chișinău este desemnat în anul 2018 „Capitala mondială a turismului vinicol”. Colegii germani și-au manifestat interesul detaliat privind produsele moldovenești ce ar putea fi livrate în Baden-Württemberg și au lansat propunerea ca RM să participe cu standuri naționale la expozițiile ce se vor desfășura în acest Land, pentru a informa consumatorii, precum și companiile din domeniul retail despre acestea.

Totodată, în cadrul deplasării partea moldavă a vizitat cea mai mare expoziție în domeniul turismului din Germania „CMT Messe”, unde s-au expus peste 2 mii de companii din diverse state ale lumii. În contextul dat, instituțiile de resort din RM vor examina posibilitatea participării țării la ediția viitoare cu un stand național, precum și cu acțiuni suplimentare de promovare a turismului moldo-german.

Concomitent, la 17 ianuarie, la sediul Consulului Onorific al RM din Stuttgart, au fost prestate servicii consulare în cadrul proiectului „Consulatul vine mai aproape de tine”, lansat pentru comoditatea cetățenilor în perfectarea actelor necesare.