Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main

PROGRAMARE on-line

Linkuri utile


Privatization

Telefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt: +4915736171123
La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăți

Desfășurarea evenimentului festiv „Crăciun cu DOR de Casă” la 16 decembrie 2017, orașul Frankfurt pe Main

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, la 16 decembrie 2017, la Frankfurt pe Main, Guvernul Republicii Moldova prin intermediul Biroului Relații cu Diaspora, în comun cu Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main și Comunitatea moldovenilor din Frankfurt pe Main „Moldova Noastră” au desfășurat un program festiv special sub genericul „Crăciun cu DOR de Casă”.

Evenimentul a impresionat prin participarea unui număr semnificativ de reprezentanți ai comunității moldovenești stabiliți în Republica Federală Germania, însoțiți de membri ai familiilor, rude, prieteni și colegi, întrunind circa 100 de persoane. O atmosferă deosebită cu această ocazie a fost creată de artiștii îndrăgiți din Republica Moldova Geta Burlacu, Aurel Chirtoacă, Oleg Vitliuc ș.a.

În cadrul programului special, cu un cuvânt de salut a venit Consulul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main Anatol Stratulat, menționând importanța unor asemenea reuniuni pentru consolidarea diasporei moldave aflate în statul de reședință, și încurajând concetățenii de a da curs invitațiilor la evenimentele ce se vor desfășura în viitor. De asemenea, la eveniment a fost prezent și Consulul Onorific al Republicii Moldova în Germania Eugen Friesen.

În acest context, Consulatul General salută participarea cât mai activă a cetățenilor moldoveni aflați în Germania, la acțiunile organizate de Guvernul Republicii Moldova, de comunitățile de moldoveni, în vederea dezvoltării unității, promovării culturii și tradițiilor moldovenești, precum și a imaginii de țară per ansamblu.