Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main

PROGRAMARE on-line

Linkuri utileTelefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt: +4915736171123
La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăți

REÎNTOARCEREA TEMPORARĂ A REPREZENTAŢILOR DIASPOREI ŞTIINŢIFICE MOLDOVENEŞTI

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, misiunea în Republica Moldova (OIM), în parteneriat cu Academia de Ştiinţe a Moldovei (AŞM) anunţă un concurs de susţinere a 30 cercetători – membri ai Diasporei ştiinţifice din Moldova care doresc să revină în Moldova pentru o vizită de scurtă durată de 7-11 zile cu scopul de a realiza activităţi de cercetare şi de a împărtăşi experienţa la una din universităţile academice sau instituţiile de cercetare-dezvoltare din Moldova.

Concursul este deschis pentru cercetătorii originari din Moldova care în prezent activează în una din universităţile sau instituţiile de cercetare-dezvoltare de peste hotare în orice domeniu al ştiinţelor fundamentale sau aplicative şi care au experienţă de muncă în cercetare în cadrul acestor instituţii nu mai puţin de 3 ani.

Obiectivul proiectului: Extinderea capacităţii Moldovei de a spori impactul migraţiei circulare asupra dezvoltării sectorului cercetare-dezvoltare prin revenirea temporară a reprezentanţilor Diasporei Ştiinţifice.

Vizita de scurtă durată urmează a fi planificată în perioada octombrie 2010 – decembrie 2011. OIM va aloca beneficiarilor suport financiar pentru acoperirea cheltuielilor de transport şi diurnă.

Propunerile urmează a fi depuse cu cel puţin patru săptămâni înainte de data planificată pentru deplasare. Forma pentru aplicare la concursul dat este plasata pe: www.asm.md; www.international.asm.md; www.iom.md; www.migratie.md.

Acest concurs este anunţat în cadrul iniţiativei cu genericul: „Fenomenul exodului de creiere: un mod de abordare în vederea consolidării Republicii Moldova ca platformă de cercetare şi dezvoltare” finanţată de Uniunea Europeană şi implementată de OIM în cadrul proiectului: „Susţinerea implementării componentei de migraţie şi dezvoltare a Parteneriatului pentru Mobilitate UE-Moldova”.